Om Ti på Topp Vinter

De fleste av oss ønsker litt ekstra motivasjon til å være aktive. Ti på Topp Vinter hjelper deg ut i nærområdet for små og store naturopplevelser. Du kan gå alene eller sammen med venner, familie eller kollegaer.

Ti på Topp Vinter er en aktivitetsportal med funksjoner som gjør det ekstra kjekt å gå tur. 
Sesongen starter 1.desember og varer fram til 4.april.
Vi har plukket ut mange fantastiske turer i den flotte naturen i ditt område. Ta med deg dine venner, kolleger eller familie på tur.

Turmålene er varierte, så du kan få tellende tur både hverdag og helg. Noen lette, noen middels turer, mens vi også har noen mer krevende skiturer godt utenfor de preparerte skiløypene.

Hvem kan delta?
Alle kan delta i Ti på Topp Vinter.

Hvordan melde seg på?
Du kan melde deg på via fanen "Påmelding" øverst på denne nettsiden. Det er også mulig å gjøre det samme via appen Ti På Topp. Ved påmelding velger du om du ønsker å delta i bedriftsklassen, venne-og familieklassen eller individuell klasse. 

Delta med din bedrift (bedriftsklasse)
Ti på Topp Vinter er et enkelt, morsomt og sosialt HMS tiltak på din arbeidsplass. Å gjennomføre Ti på Topp Vinter med kollegaer gir økt overskudd, samhold og trivsel blant ansatte. Alle bedrifter kan delta og man kan lage interne konkurranser, eller sammenligne seg med andre bedrifter.

Delta med din familie og venner (venne og familieklasse)
Ønsker du å ha med deg venner og familie på et turlag velger du å delta i familie og venneklassen. Hvert lag består av 3-8 deltagere. Del gjerne utfordringen med øvrig familie, vennegjeng og naboer. Hvem klarer alle turene i løpet av sesongen?

Familielag
Fra tidligere år har man hatt muligheten til å melde på barn samtidig som man melder på seg selv. Dette kan man fortsatt. Nå kan man "sjekke inn" turene til barne samtidig som man sjekker inn selv når mean er på turmålet. Man kan i tillegg registrere egne og barnets turer inne på Min side. Husk å registrere familielag dersom du ønsker å ha barn under din bruker.

Dersom du har barn som har egen mobiltelefon, og som ønsker å benytte denne til innsjekking under Ti på Topp Vinter- konkurransen- er det lettest å melde dem på separat. Altså ikke når du melder deg selv på, men en egen påmelding. Så hvis du oppretter familielaget "Familien Hansen" når du selv melder deg på, søker du bare opp det laget og får barnet inn under samme laget når du melder dem på i etterkant.

Delta alene (individuell klasse)
Dersom du ønsker å gjennomføre Ti på Topp Vinter alene velger du påmelding i individuell klasse.

Poengoversikt
Ti på Topp Vinter har skiftet plattform sånn at du kan bruke samme app som ordinær Ti på Topp. Dette gir blant annet mulighet for å laste opp deltakerbilder. I Ti på Topp Vinter er hensikten å samle poeng. Du kan følge med på dine poeng på Min Side. Denne funksjonen vil snart bli tilgjengelig. Poengoversikten vil ikke vises i appen, men oppdateres på hjemmesiden hver mandag.

Ti på Topp appen utvikles kontinuerlig, men på hjemmesiden vises det «gamle» rankingsystemet som sorterer på antall ulike turer og turer totalt. I Ti på Topp Vinter er målet er å samle poeng, derfor ber vi om at de som ønsker å se sin reelle plassering benytter seg av poengoversikten på hjemmesiden.

Hvordan registrere turer og sender inn bilder?
Du kan enten registrere turer her på denne nettsiden via "Min side", eller ved hjelp av appen Ti På Topp (Apple Appstore eller Google Play).  På "Min side" kan du registrere turer og laste opp bilder.

Bruker du appen, skal du bare trykke innsjekksknappen som blir grønn når du er innenfor en gitt radius på turmålet, så er turen registrert. NB! Husk å starte appen og velge/åpne turmålet mens du befinner deg i et område med god dekning før du beveger deg mot turmålet. På denne måten får appen lastet ned posisjon og opppdateringer for målet. Det er da mulig å sjekke inn om det skulle være dårlig mobildekning der. Husk å åpne appen igjen når du kommer innenfor god mobildekning igjen slik at appen får lastet opp registreringen din.

OBS! Det må være minimum 8 timer mellom innsjekkene på samme topp.

Etterregistrering av turer på Min side
Det er mulig å etterregistrere turer via Min side i èn uke etter at turen er gjennomført.

Hva koster det?
Deltagelse for Ti på Topp Vinter koster kr 150,- per voksen og kr 100,- per barn.

Vi har også bedriftsavtaler for bedrifter som ønsker avtaler for sine ansatte. Ta kontakt på nordland@bedriftsidrett.no for priser og informasjon.

Premiering?
Alle som har samlet over 15 poeng i kampanjeperioden (1. desember 2021- 4. april 2022) er med i trekningen av flotte premier.

På tur
Husk å vis hensyn når du er ute på tur. Flere av våre turmål kan du både gå til fots eller på ski til. Om du går til fots er det fint om du viser hensyn til oppkjørte skispor. 

OBS!
Husk at du alltid må ta hensyn til vær og føre. Sjekk ut skredvarsel (www.varsom.no) i områdene du skal ferdes i. Hvis du er i tvil, så er du ikke i tvil!

Vi er frivillig organisasjon og en del av norsk idrett. Husk at all ferdsel skjer på eget ansvar.  

Tilbake til hovedside